Snö

I dag är det lördag och som synes snöar det!!! De sa precis på tv att det ska komma 1-1,5 dm *hoppas* Wiggo har på gränsen till feber men lite frisk luft på en stillsam promenad skadar inte (stod det i boken man får från BVC i alla fall) =)


Onsdag

I dag åkte jag och Wiggo in till min mamma istället för att hon kom ut till oss. Kändes skönt att komma från väggarna lite. Efter lite lunch åkte vi hem till min mormor och åt smaskiga semlor =) På eftermiddagen åkte vi ner till Eriksberg och kikade efter en badrock till Wiggo. Vi har fått låna en av en kompis men den är i minsta laget och det var så mysigt i går för Wiggo att dricka kvällsvällning i badrock efter badet, tyckte mamma i alla fall ;o) Dessvärre hittade vi ingen så jag ska leta vidare. Men Wiggo gick inte lottlös utan fick en stor fin bil att leka med samt en mössa =) När jag och Wiggo kom hem hade Peter städat halva huset (!!) Weeeeiii!! Så när städningen var klar lagade jag goda enchiladas som avnjöts framför "Sveriges mästerkock" *gott*

Idrottare och flanell

Sitter för ovanlighetens skull i flanellpyjamas framför tv:n i kväll. Sitter bänkad inför årets bästa tv-gala, idrottsgalan! De bästa prisen i kväll var tv-sportens pris till Patrik Sjöberg för den bok han skrivit och då främst vad han med boken gjort för andra barn i samma fruktansvärda situation samt Jerringpriset till till Rolf-Göran Bengtsson!! Även fast han höll tidernas sämsta tacktal ;0)


Full fart!

I går var vi på BVC (vi kunde ju inte väga och mäta Wiggo vid ettårskontrollen). Han är 74 cm lång och väger 10 440 gram. Han följer sina kurvor fin fint! I går vågade han äntligen släppa alla kanter och ge sig ut på lite längre promenader! På eftermiddagen var vi och fikade hos en kompis och hennes lille prins och då promenerade Wiggo runt som aldrig förr! Det var sååå roligt att se! I dag vaknade Wiggo som Mr. Hyde igen... Verkar som det är varannan dag Wiggo och varannan dag en gnällig och klängig Mr. Hyde. Det kan dock bero på att han har tre(!!!!!) kindtänder som är pågång samtidigt! Stackarn... Får se hur länge han har lust att äta.

Att vara stor

Att vara stor av Tove Houck

"Det är inte beundransvärda gärningar som gör dig till en stor människa. Gärningarna är oftast bara ett uttryck för de möjligheter livet har gett dig. Men kärleken som värmer dina gärningar, godheten som ler i dina händer, visar hur stor du verkligen är."


Torsdag

Wiggo sitter i soffan och vilar, stackarn har ögoninflammation. Han är helt tagen av Pippi Långstrump! Sitter stilla som ett litet ljus så fort man sätter på Pippi =) Ringde vår BVC-sköterska i dag för att fråga om det kan hjälpa att smörja Wiggos ögon med bröstmjölk för att lindra hans ögoninflammation (många har tipsat om det) men det var inget hon rekommenderade. Istället bokade hon en läkartid till Wiggo. Efter en lång väntan på vårdcentralen fick vi komma in till doktorn. Vi fick med oss ett recept på ögondroppar (!!) Hur lätt kommer det bli att få i det i hans ögon sex gånger om dagen *suck* Läkaren tipsade dock om att man kan droppa i den inre ögonvrån även om Wiggo kniper ihop ögonen för när han sedan öppnar ögonen igen rinner droppen in i ögat =) Får hoppas att detta hjälper, men som tur är så är Wiggo på gott humör och verkar inte ha så värst ont av det.

En slank han hit och en slank han dit och en slank han ner i diket

Vilken dag! Det började med att Wiggo vaknade och hade fått ögoninflammation... Peter hade semester i dag så vi tänkte ta en skogspromenad alla tre. Medan jag tog på Wiggo sina ytterkläder skulle Peter sparka undan en av Wiggos bollar som låg på golvet. Men han fick in en sån dönare att bollen träffade plafonden i taket och kras, så åkte den ner i golvet och gick i tusen bitar. Den efterlämnade fin fina märken i vårt svindyra ekgolv =/ Jag började gapskratta och Peter såg ut som en ledsen hund =) I alla fall, efter att vi sopat upp allt glas och dammsugit golvet två gånger så satte vi oss i bilen och körde mot målet för vår skogspromenad. Väl där då skulle Peter backa och parkera i en liten ficka på en grusväg. Han kom liiiite för nära kanten och vips så kanade hela bilen ner i diket! Där satt vi halvt hängandes i bilen och efter lite krångel kom vi alla ut. Peter gick de få hundra metrarna ner till sin morbror och hämtade traktorn och drog försiktigt upp bilen. Både vi och bilen klarade sig utan minsta skråma! Snacka om tur i oturen! Det sägs ju att alla goda ting är tre, gäller det alla onda ting också? I så fall kanske vi kan andas ut nu =) Kvällen avslutades dock på ett väldigt skönt vis. Efter att ha hämtat älgentrecote och kantareller ur frysen lagade Peter en kanongod middag med älgentrecote och kantarellsås =) Smaskens!

Gott Nytt År

Nu är det nyårsdag och jag ligger i soffan och slökollar på tv. Gårdagen firades med vänner och god mat. Hade hoppats på lite snö i dag men icke! Vad är det för så kallad vinter vi har i år?!


RSS 2.0