Bus!

Vaknade till riktigt dimmigt och tråkigt väder så jag och en kompis bestämde oss för att packa in barnen och åka till Barnens lekland i Kungälv. Vi var där strax efter att det öppnat och vi var nästan ensamma. Det blev än mer röj denna gången! Wiggo fick prova det stora bollhavet och var överlycklig =) Sedan blev det så många turer ner för rutschkanan att mina jeans blev blankslitna ;0)


Söndag

I dag har Wiggo fått sitt lysmäte! Vi var på en traktorauktion (!!!!!) i Uddevalla. Som synes kontrollerade Wiggo kvalitén noga ;0) Han fick en stor gul leksakstraktor som just nu väldigt ihärdigt körs runt på vardagsrumsbordet nu =) Påvägen upp till Uddevalla fick vi dock uppleva något vi helst hade varit utan! När vi kört över Ödsmålsbron såg vi hur bilarna framför började bromsa och svänga och vips kom det en bil genom öppningen på mitträcket på motorvägen rakt mot oss! En galning har bestämt sig för att köra mot trafiken på E6:an! Vi och de bilar vi såg klarade sig undan och sedan var det bara att kasta sig på telefonen till polisen. Hoppas de fick stopp på bilen innan den körde på någon!


Dagis!

Fick precis reda på att Wiggo får en dagisplats från mitten av april! Visst blev jag glad men så kom känslan av att lämna bort mitt barn =( Usch, nu känns det bara jobbigt fast det till en början bara gäller två dagar i veckan. Har också tänkt att ta långledigt i sommar. Om inskolningen går bra blir detta jättebra för oss alla =) Ser faktiskt fram mot att äntligen få börja jobba igen!


Hahahahaha

Kollade precis på "Svenska dialektmysterier" och det visade sig att Stockholmarnas fisförnäma iiiiii kommer från Bohuslän!!!! Omkring förra sekelskiftet började Stockholmare semestra på västkusten och barnen behöll sedan delar av dialekten som utvecklats till vad den är i dag. Alltså jag skrattade så gott åt detta! Där fick de uppblåsta och fiiiina Stockholmarna komma ner på jorden, och påvägen ner satte de nog kaffet i vrångstrupen! Hahahahaha


Mammas köttbullar

I dag tog jag mig i kragen och lagade till blandfärsen som låg i kylen och stirrade på mig! Det blev köttbullar med hemmagjord brunsås. Både Peter och Wiggo åt köttbullar så det sprutade ur öronen. Wiggo struntade i både potatis och sås, han ville ha en köttbulle i varje hand och mumsa på. När han ätit upp dem sträckte han sig girigt efter skålen och ville bara ha mer hela tiden, kan man få bättre betyg? Från barn kommer sanningen eller vad säger man? ;0)


I fredags! =)

Fredagen började med att jag och Wiggo körde Peter till jobbet. Sedan fortsatte vi till min mamma. Lyckades lägga Wiggo (han var trött efter att ha gått upp klockan 6) så vi kunde äta frukost i lugn och ro. Efter att Wiggo sovit och ätit lunch hämtade vi upp min mormor och begav oss till Slottsskogen. Wiggo tyckte mycket om att stå och titta på de små lammen, tills han fick syn på djurskötarens "traktor"! Då gick han fem varv runt den och klämde och kände och var helt exalterad =) På eftermiddagen hämtade jag Peter så han fick vara med Wiggo under kvällen hemma hos min mamma när hon och jag åkte till Rondo och kollade på Tomas Ledin! Vi åt och drack gott och efter showen tog vi ett glas på Incontro =) En mycket lyckad dag och kväll!


Vår!

I dag var Wiggo feberfri så vi gick ut på en knapp timmes promenad i Skärhamn i det underbara vädret. Peter kom hem redan klockan 15 och han var också sugen på en promenad i det fina vädret så vi lämnade Wiggo hos sin farmor och tog en promenad runt Bö tjärn. Skåda utsikten! =)


Soligt ute, soligt inne men tungt i sinnet

Stackars vår lille plutt! Han sov gott under natten men under dagen har andningen bråkat med honom =( Har gett honom astmamedicin men den hjälper inte! Har även pratat med barnläkaren som sa att vi kunde öka dosen och hjälper inte det får vi åka in med honom *suck* Hoppas verkligen vi slipper det, blir så jobbigt för honom med all sjukhusvård =(


Söndag kväll...

Sitter i fåtöljen och kollar på "Pretty Woman" och spelar WordFeud... Lyssnar spänt om jag hör något från Wiggo men han har sovit lugnt i en timme nu, får se hur länge det varar... De senaste två nätterna har han sovit dåligt och vi har fått ta upp och trösta honom, vilket vi väldigt sällan behöver göra. Troligen är det förkylning och feber som spökar. Vi satte in behandling med astmamedicin som läkaren sagt att vi ska göra så fort han blir förkyld så vi får hoppas att vi slipper några sjukhusvistelser denna vända...


Helt slut

I dag åkte jag och en kompis med våra barn till det ny Buslandet i Kungälv. Vi tänkte att vi skulle åka ner och kolla om det var något att ha, och det var det verkligen! Det öppnade i slutet av 2011 så det var nytt och fräscht. Det var ganska lite folk vilket var bra då våra barn är under två år. Stort, fräscht och kul! Lillen däckade som en klubbad i bilen påvägen hem och jag ska nu vila på soffan! Man fick ju klättra med själv överallt och det var riktigt kul men man blev lite trött efter två timmar =)


Dåliga samveten

I dag har jag gjort mig av med en handfull dåliga samveten som legat och gnagt! Jag hat städat och tvättat bilen, slängt julgranen som stod kvar i sin fot på lilla altanen, sopat den stora altanen, tagit bort julkransen på ytterdörren samt tagit bort belysningen i en buske på baksidan. Nu kan våren verkligen få komma! Börjar växa ordentligt i rabatten med, undra när man kan plantera blommor ute i en kruka? =)


RSS 2.0