Mmmm Ben!

Gräsänka i kväll. Mannen är på Stenungsbaden med sitt jobb. Då får det bli lite B & J framför "Bonde söker fru". =)


Herregud!!

Herregud vilken blåst vi haft i dag och i kväll!! På dagen såg vi en svart projektil som flög förbi fönstret och det visade sig vara locket till grillen! Strax innan klockan slog 17 gick strömmen. Det var bara att hämta in fotogenlampor och en mängd stearinljus. Visst blev det mysigt men när man hörde hur vinden bara ökade på utsidan kändes det lite läskigt faktiskt. Vi gick och lade oss och läste ganska tidigt och en stund efter att vi släck ficklamporna blev det ljus i hela huset! Rusade fort in i Wiggos rum och visst, taklampan lös för fullt men som tur var sov hjärtat som en stock =) Så det var till att gå upp och släcka över allt och nu ligger jag klarvaken i sängen och lyssnar på frysen som piper för att den håller på att kyla sig igen... Kul kväll!


Veckan som gick

Så fort Peter tar fram gitarren ska Wiggo vara med och spela =) När lussekatterna var bakade fick Wiggo smaka på en halv lussekatt. Jag trodde han skulle spotta ut den eftersom saffran smakar lite annorlunda men vips så var den uppäten! Bra betyg =)

Pyntat och klart!

I dag har min mamma hjälpt mig att städa huset, julpynta och baka lussekatter. Nu är jag helt slut! Har precis tagit mig en dusch och satt mig i soffan och börjat smutta på glöggen. Gott! Får lägga upp lite bilder senare. Den bästa tiden på hela året är nästan denna kvällen, när julpyntet kommit upp och hela huset är så mysigt!

I morgon blir det vägning och mätning för lilleman på BVC. På fredag är det träff med mammagruppen och på lördag kommer våra goa vänner på lite glöggmys!


Laddar

På dagens promenad tog lilleman en tur i gungan! Kom faktiskt några regnstänk trots att himlen var ljus. När vi kom hem provade jag ett nytt recept på hallongrottor och de hade säkert blivit bra om det inte vore för vår ugn... Trots att jag lade dubbla bakplåtspapper och hade dubbla formar blev grottorna lite brända i botten! Är det ugnen eller gör jag nåt fel? Nån som har tips?


Julmarknad

I fredags åkte hela lilla familjen ner till Tjolöholms slott på julmarknad. Det var jättemysigt och vi fick köpt god Engelsk fudge, knäckebröd, korvar, fläsk och senap =) Vädret till trots, gråmulet och 10 grader varmt, så fick man lite julkänsla när man steg in i slottet och elden sprakade i den enormt stora öppna spisen, tomten som satt bredvid den vackra granen och den levande julmusiken! Lilleman tittade storögt omkring sig och somnade sedan gott när vi gick runt bland utställarna och botaniserade. Det var ganska mycket folk trots att det var mitt på dagen men så mysigt det var! Blir självklart ett besök nästa år!


Mysdag

I dag åkte jag och Wiggo in till stan med min mamma. Var beredd på en dag med mycket gnäll då det inte är så populärt att shoppa, tycker Wiggo alltså ;O) Men det gick över förväntan och Wiggo gnällde inte det minsta. Han såg ut att tycka det var riktigt intressant med så mycket att titta på, människor, saker, massa ljud och lukter. Vi fick handlat en hel del och tittat på all julinredning! Mest glad blev jag för att ha hittat en bok att läsa. Känns så tomt när man läst ut en bra bok innan man hittar en ny. Det blev Karin Wahlbergs senaste, deckare såklart =)Sedan fick Wiggo en ny tjock mössa och tjocka vantar, blev lite panik nu när det plötsligt blivit minusgrader! Han tyckte inte det var så roligt när mamma och mormor provade massa mössor på honom... Var inne en sväng på Balders Hage också, jag älskar den affären! Otroligt mycket fin inredning helt i min smak. Tur att närmaste affären ligger i stan och att man inte är där så ofta för annars hade det blivit dyrt =) Efter tre och en halv timme i stan och lite mat så somnade Wiggo sittandes i vagnen utan ett knyst. Som han sov sen, herregud! Han vaknade inte ens när jag lyfte över honom till bilstolen och vaknade inte förrän jag stannade bilen hemma. Efter lite middag levde han rövare hemma ett tag, kan tänka att det var mycket energi som behövde komma ut efter en lång dag i bilen och vagnen. Sedan blev han pang-trött igen och slocknade halv åtta. Den som säger att det inte är jobbigt att shoppa vet inte vad det talar om, fråga Wiggo... =)

Pyssel

Om gårdagen gick åt till att göra i stort sett ingeting så var dagen betydligt mer produktiv! Jag började förmiddagen med att rensa lite bland rosenbuskar och gamla tomatplantor i trädgården. Sedan åkte jag till blomsteraffären och köpte material och gjorde en dörrkrans. Jag fick också tag i en liten ljusslinga som jag satte i lite ris som jag har på trappan. I övrigt blev det att ta tag i den meterhöga strykhögen, tvätta, slå in julklappar. Vi har också firat Peters första Fars dag! Han fick lite paket som Wiggo köpt ;o) I veckan har vi inte mycket planerat men på tosrdag ska jag och Wiggo i alla fall besöka bibliotekets sång- och sagostund för första gången! Sedan ska vi försöka ta oss in till stan en dag och kika på lite fler julklappar. Jag är alltid ute i god tid, tycker att det är så skönt att gå och kika utan stress. Det finns dock alltid en risk att när det närmar sig jul så köper man lite extra julklappar =)

Aaaaaajjjj

Nu är det soffläge igen... Varit på vårdcentralen och opererat andra foten. Denna gång hann jag hem innan bedövningen släppte tack och lov! Sitter nu i soffan och kollar på tv och dricker te. Foten gör hyffsat ont trots värktabletter dock. Såg att den senaste "Irene Huss filmen" släpps i dag så den kanske man skulle hyra. Mitt på dagen är det bara massa urusla talk shows och repriserade Engelska B-serier...


Jaha...

Det var inte så konstigt att Wiggo varit väldigt ledsen och gnällig den senaste veckan. Var på vårdcentralen i dag och fick konstaterat att han hade öroninflammation. Inflammationen var dock inte så kraftig så han slapp penicillin som tur var! Det är såklart inte bra att Wiggo har öroninflammation men samtidigt känns det bra att veta att man kan lita på sin magkänsla när man känner att något inte är som det ska med ens lilla hjärta. Får hoppas att det lättar snart! Var på IKEA i går och fick köpt bitskenor att sätta på spjälsängen. Wiggo har börjat gnaga på sin säng eftersom det kliar i munnen med alla tänder. Måste vara en ganska vanlig företeelse att barn smågnager på sina spjälsängar eftersom IKEA säljer bitskenor =) Wiggo är även på vårt soffbord, kökssoffan samt handtagen (i stål!!) på lådorna i köket, måste klia mycket... Som tur är biter han inte så hårt att det blir stora märken, inte ÄN i alla fall, utan nu gnider han mest tänderna längs vissa möbler =) Frågade min mamma om jag gnagde så när jag var liten och jovisst, jag hade visst också gnagt små märken runt om hela soffbordet när jag var liten, jag får väl igen nu *s*

Pepparkakor

Bakade pepparkakor i måndags! Jag veeet, det är lite tidigt men det är faktiskt första advent om några veckor och man ska hinna baka lussekatter också. Sedan ska man hinna sätta upp ljusstakar och julgardiner mm. Allt detta ska ju göras ungefär dagen innan första advent och därför valde jag att baka pepparkakorna redan nu. Tiden går ju som bekant fort =) Jag längtar verkligen till jul! Hoppas bara vi får lite snö på julafton men det känns ju inte så troligt med tankte på det varma höstvädret.

Good enough

Kollade precis på "Berg flyttar in" på TV4 där Carina Berg hälsade på Jesper Parnevik. Jag fastnade för en sak han sa om föräldraskap; man blir aldrig en så bra förälder som man tänk att man skulle bli. Det träffade mig precis! Innan jag blev mamma tänkte jag att jag skulle bli en lugn och cool mamma, yeah right! Jag tycker jämt att jag oroar mig för något när det gäller Wiggo *s* Jag vet att det tillhör föräldraskap och vet att det knappast kommer att bli lättare med åren! Sedan pratade Malou von Sivers i "Efter tio" en gång om något i stil med att det räcker att vara en "tillräckligt bra" förälder. Jag tolkar det så att om man gör sitt bästa är det mer än gott nog =)

Jaha...


RSS 2.0