Änglamakerskan

Läser just nu Camilla Läckbergs senaste; Änglamakerskan. Tidigare i somras läste jag Ann Rosmans senaste; Porto Francos väktare. (Ja, jag älskar svenska deckare *s*) Jag vet inte om det är jag som reagerar extra starkt nu efter att jag själv fått barn men det tycks numera vara ett stående inslag i den svenska deckargenren att skriva om barn som far illa. I de två senaste deckarna jag läst skrivs det om barn som får utstå de mest hemskaste saker. Normalt kanske man kan skaka det av sig efter en stund och sedan läsa vidare men jag tänker nu istället på att det någonstans i världen finns små barn som blir precis så hemskt behandlade och säkert mer därtill... I bland får jag till och med fått gå in till Wiggo när han sover bara för att klappa lite på honom och titta så han har det bra. Varför kan inte alla underbara små fina barn bli behandlade på bästa tänkbara sätt? Ja ja, en utopi lika bra som någon annan =) Får läsa någon lättsmält chick lit efter detta tror jag!

Hunter

Är på jakt efter ett par snygga vita gummistövlar!! De enda jag hittar är Hunter och de kostar svinmycket, 1000-1500 kronor. Känns lajbans när man är hemma med föräldrapenning.... Om någon har tips på stilrena vita gummistövlar så hör gärna av er! Min sambo sa dock att jag konde få ett par men jag kan inte riktigt med...


Mammahaj?!

Vad är nu detta för konstigt namn? Jo det är inte konstigare än att det kommer från barnsången "Hajarna". Jag sjöng den en dag för vår son och min sambo hade aldrig hört den förut och undrade vad det var för sång. Sedan har vi blivit familjen haj, mammahaj, pappahaj och Wiggohaj =)


Hittade vi nåt?

Jadå, vi hittade både lingon och svamp som synes =) (Nu ska vi inte diskutera mängden...)

Lingon & Svamp

Vi gick inte och letade så länge utan var mest ute för att kolla hur det gick att ha lillkillen i den nya "ryggsäcken". Det gick kanonbra fast så fort man stod stilla blev det lite gnäll, vår lille herre vill ha lite fart och inte stå och trampa på samma ställe hela tiden och leta svamp (därav det klena resultatet). Däremot tyckte han det var jättekul när hans pappa tryckte på en röksvamp =)

Röksvamp

Tittar man noga kan man ju faktiskt se den lilla rökpuffen!

Skogen

I dag ska lilla familjen ut och gå i skogen. Vi ska sätta lillplutten i den nya "ryggsäcken". Fram tills nu har vi alltid använt en bärsele på men nu tänkte vi prova en typ av "bär-ryggsäck". Får se om vi hittar någon svamp eller kanske till och med lite lingon! Ska ta med kameran ut också och se om jag kan bjuda på lite fina bilder senare =)

Äh...

Blev inget gym i dag heller...

Vi har nämligen storm/orkan här på västkusrten i dag. Till och med vissa färjor från småöarna runt omkring blev inställda större delar av dagen. Jag kunde inte gå ut med barnvagnen för då hade nog vinden tagit tag i sulfetten och blåst i väg med mitt lilla hjärta eller så hade det kommit en stor gren blåsandes på oss. Dessutom har det regnat på tvären i dag, typiskt västkusten. Huga! Bäst att hålla sig inne i dag. Har verkligen inte fått gjort något i dag, bara vikt lite tvätt. Lilla hjärtat har nog en ny tand på gång så det har varit en del gnäll, stackars liten...

I morgon kommer min mamma ut till oss så då räknar jag med att få storstädat =) (Mamma passar lilla hjärtat och jag städar, bättre var det när lillen var nyfödd för då städade min mamma *hi hi*) Sedan kommer det en snubbe som ska dra lite nya kablar till den nya boxen. Stackarn ska stå på en stege i orkan på utsidan huset och pilla med vår parabol...

Ser fram mot torsdag kväll då jag ska rida igen för första gången på ett par år. Min gamla ridlärare (en av sveriges bästa) är tillbaka på min gamla ridklubb så jag tänkte ta ett pass! =)

Periodare

Jag har kommit att bli något av en periodare... träningsperiodare alltså! Efter att ha tränat relativt hårt under mina tonår stod träning mig plötsligt upp i halsen. Efter ett par år började jag träna igen, fast mest i perioder. Nu efter att ha fått barn vill jag komma in i en träningsperiod igen. Behöver tajta till vissa kroppsdelar som ni säkert förstår. Nu börjar hösten och det är så mycket mysigare att stanna kvar i soffan och gosa med mina två killar (sambo och son, så klart) än att dra i väg till gymmet. Men kommer man bara dit är det en annan femma dock! Då är det bara att köra gärnet, härligt som sjutton! Det bästa är ändå när man kommer hem efter ett bra pass och kliver ur duschen, finns det någon annan gång man känner sig lika fräsch? 

Sänglampor

Måste ha nya sänglampor! Nu har vi värdelösa lampor som sitter på väggen i mitten av sängen vilket gör att jag inte kan läsa om Peter vill sova, vilket oftast är fallet. Jag tänkte att vi skulle ha var sin lampa på våra nattduksbord. Inte lika bra ljus kanske men jag vet att det finns lampor med en slags dimmerfunktion. Min mamma har några snygga som har tre ljuslägen med touchfunktion, vill ha! Om inte annat kan man ju köpa en vanlig lampa och sätta in en dimmerdosa i uttaget, hmm får se vad det blir. Jag har provat sånna där små clipslampor som går på batteri som man clipsar fast i boken men de är inte särskilt bra... Nån som har några andra bra tips?

RSS 2.0